Kahvakuulaliikkeet

laihduttajan kahvakuulaliikkeetLaihduttajan kahvakuulaliikkeet | Liikkeet on valittu laihduttajalle, jolla on pudotettavaa n. 10-40 kiloa. Liikkeissä tärkeimpinä elementteinä on yksinkertaisuus ja tehokkuus. Tarkoituksena on päästä mahdollisimman suoraa viivaa lopputulokseen, ilman kuukausien tekniikkaharjoittelua. Laihduttajan kahvakuulaliikkeissä hyödynetään HIT - (High Intesity Training ) ja HIIT - (High Intensity Interval Training) harjoittelua, jolloin pienessä ajassa on mahdollista saada maksimaalinen hyöty. Näin rasvanpoltto jatkuu harjoittelun jälkeenkin.  Laihduttajan kahvakuulaliikkeet >

 

kiinteytyjän kahvakuulaliikkeet

Kahvakuulaliikkeet kiinteytymiseen ja lihaskuntoon | Valitse liikkeesi tästä kategoriasta, mikäli haluat tiputtaa muutamat sentit vyötäröltä, saada lihaksia paremmin näkyviin tai treenata vain lihaskuntoasi. Liikkeet ovat hieman vaativampia tekniikaltaan ja suorituksiltaan, kuin laihduttajan liikkeet. Tämä johtuu siitä, että kehonpaino ei tuo niin suurta intensiteettiä harjoitukseen. Kiinteytyjän kahvakuulaliikkeissä hyödynetään myös HIT - (High Intesity Training ) ja HIIT - (High Intensity Interval Training) harjoittelua, jolloin pyritään saavuttamaan maohdollisimman suuri hyöty pienessä ajassa. Kiinteytyjän kahvakuulaliikkeet >

 

laihduttajan kahvakuulaliikkeet

Kahvakuulaliikkeet voimaan ja lihasmassaan | Valitse liikkeesi tästä kategoriasta, mikäli tarkoituksesi on parantaa voimatasojasi tai lisätä lihasmassaa. Liikkeet ovat tekniikaltaan kaikista vaativimmat, eli liikkeiden tekniikka on harjoiteltava huolella, jotta loukkaantumisilta säästytään. Toistojen määrä pidetään pienenä ja tällöin kahvakuulan on oltava riittävän painava halutun lopputuloksen saavuttamiseen. Voima- kahvakuulaliikkeet >

 

 

Kuulan valinta

 

Täysin aloittelija voi tehdä kahvakuulaliikkeet yhden kokoisella kuulalla. Aloittelijalle sopivalla kuulalla on tarkoitus jaksaa tehdä samaa liikettä 30-60 sekuntia. Valitessasi kuulaa, älä siis ota sitä millä jaksat juuri ja juuri tehdä muutaman liikkeen. Kokeile, että pystyisit heiluttelemaan kuulaa vähintään 30 sekunnnin ajan. Kuulia on todella paljon eri kokoisia ja näköisiä. Alkuun pääset millä tahansa sopivan painoisella kuulalla. Tässä vaiheessa hinta ja ulkonäkö voi ratkaista enemmän. Myöhemmässä vaiheessa, jos sinusta tulee oikea "kuulahullu", voit valita kalliimpia ja kestävämpiä kuulia.

Kahvakuulailussa myös kilpaillaan ja järjestetään Suomen mestaruuskilpailuja. Luonnollisesti tähän tarkoitukseen löytyy erikseen kisakuulat, jotka soveltuvat kyllä yhtä hyvin perustreeniinkin. 

 

Kuinka monta kiloa?!

4-8 kg – Naisille, jotka vasta aloittavat liikunnan. Oli se sitten ihan ensimmäistä kertaa elämässä tai pitkän tauon jälkeen.

8-12 kg – Liikunnallisille naisille, jotka harjoittelevat lihaskuntoa jo säännöllisesti (n. 2 kertaa viikossa). – Todella aktiivisesti treenaaville naisille, 12-16kg.

10-12 kg - Miehille joilla ei ole säännöllistä lihaskuntoharjoittelua. 12-16 kg -- miehille joilla on jo hyvää lihaskuntopohjaa. Voimaan ja lihasmassaan yli 16kg kuula.

Löydä sinulle sopivan hintainen, näköinen ja muotoinen kuula: kahvakuulat >

 

Kahvakuulan lämmittelyliikkeet

Ensimmäiseksi kahvakuulaliikkeet, jotka valmistavat harjoitukseen. Mikäli joissain liikkeissä tunnet kipua nivelissä, etenkin selässä, suosittelen jättämään ne kahvakuulaliikkeet tekemättä. Tietysti kannattaa panostaa tekniikan harjoitteluuun, jolloin kivut yleensä häviävät.

 

Kahdeksikko jalkojen välistä

-jalkojen välissä vaihtuu käsi

-kuula "piirtää" kahdeksikkoa molempien jalkojen ympäri

kahvakuulan pyöritys kahdeksikkoa jalkojen välistä

 

Pyöritys kehon ympäri

-edessä ja takana vaihtuu aina käsi

kuulaa pyöritetään kehon ympäri

 

Pyöritys pään ympäri

-kahva alaspäin tai ylöspäin sarviotteella

-kuula pyörähtää niskan takaa ja takaisin eteen

kahdella kädellä pyöräytys pään ympäri

 

Tehokkaammat Kahvakuulaliikkeet

 

Etuheilautus kahdella kädellä

- pidä core tiukkana (napaa kohti selkärankaa)

- kädet rentoina

- suurimman työn tekee jalat, lantio ja keskivartalo

kakvakuulaliikkeet etuheilautus

 

SumoKyykky

- selkä neutraalissa asennossa (samanlainen kuin seisoskelisit normaalisti)

- varpaat, nilkat ja polvet osoittavat samaan suuntaan.

- "rinta rottingilla"

kahvakuulaliikkeet: kyykky

 

Etuheilautus yhdellä kädellä

- selkä suorana

- napaa kohti selkärankaa

- kädet rentoina

- ponnista kuulaa ylös lantiolla ja jaloilla

yhden käden etuheilautus

 

Rinnalleveto

- aloita kahvakuulaliike samalla tavalla kuin yhden käden etuheilautus

- pidä kyynärpää lähellä vartaloa koko liikkeen ajan

- tuo kuula pehmeästi ylös

- ranne suorana

kahvakuulaliikkeet: rinnalleveto

Yllä kuvatut kahvakuulaliikkeet, ovat perusta harjoittelullesi. Nämä liikkeet on hyvä osata oikein, koska niistä varioidaan monia muita liikkeitä. Katso seuraavalta sivulta video: kahvakuula-ohjelma >. Pääset tekemään harjoituksen, ohjattuna. Nyt myös kaksi uutta treeniä! : kahvakuulatreeni >. Pääset tekemään harjoitukset, ohjattuna.

Personal training tai ryhmässä harjoittelu, pääkaupunkiseudulla

Mikäli olet kiinnostunut maksuttomasta introtunnista ota yhteyttä kimmo(a)kahvakuulatreeni.com

kahvakuulailua työpaikallesi

Tarvitsetko kahvakuula-ohjelman työporukalle tai säännöllisen viikkotunnin yrityksellesi. Ota yhteyttä kimmo(a)kahvakuulatreeni.com