kahvakuulat

Kahvakuulat: Minkälainen tai minkä hintainen?

Kuulia löytyy eri variaatioita, mutta viisi niistä on kenties yleisimpiä. Tässä esiteltyjen kuulien hinnat, ovat suosituimpien nettikauppojen "hyllyiltä" bongattuja. Käytin vertailuun 12 kilon kahvakuulaa. Hinnat eivät sisällä verkkokauppojen postituskuluja.

Hinnoissa ja kahvakuulissa on todella eroja. Kannattaakin nähdä pieni vaiva ja kartoittaa minkälainen kahvakuula itselle sopii, jonka jälkeen suorittaa nopea hintavertailu verkossa. Mieti onko kahvakuulailusi fitness tyyppistä vai alatko harrastamaan sitä vakavamminkin painonnosto tyyppisesti? Kahvakuulailetko vain kotona ja haluatko varjella lattiaasi pienimmiltäkin jäljiltä? Onko sinulle tärkeää, että kuula kestää heittelyä, kymmeniä vuosia vai pärjäätkö heppoisemmalla kahvakuulalla.

 

 

Valurautainen kahvakuula

Valurautainen kuula sopii oikestaan kaikkeen muuhun harjoitteluun, mutta virallisesta kisakuulasta se ei mene. Tämä vain koon takia. Sitä voi heitellä, tehdä kaikki mahdolliset liikkeet ja varmasti käyttöikääkin löytyy. 

 

valurautainen kahvakuula

Hinnat: 24€, 33€, 35€

 

 

Teräksinen Kilpa Kahvakuula

Tämä kahvakuula sopii kaikkeen kahvakuulatreenissä. Se menee virallisesta kisakuulasta, sitä voi heitellä ja sillä voi tehdä kaikki kahvakuulaliikkeet. Hyvin säilytettynä todella pitkä käyttöikä. Leveä kahva takaa helpomman otteen kahden käden tekniikoissa. Ehdottoman hyvä hinta laatusuhde, jos neljälläkympillä löydät.

teräksinen kahvakuula

"kuvassa CompactFitin kahvakuula"

Hinnat: 40€, 60€, 73€

 

 

Vinyylinen kahvakuula

Vinyylinen kahvakuula ei oikein sovi heittelyyn, sillä se hajoaa melko varmasti. Muutenkin sillä on kaikista kuulista huonoin "hengissä säilymisprosentti". Muuten sillä onnistuu, kaikki loput kahvakuula liikkeet, missä kuulaa ei käsistä päästetä. Se on hinnaltaan usein halvin. Jos päättää vinyylisen kahvakuulan ostaa, kannattaakin varmistaa yksi asia. Löydä halvin kuula mitä käsiisi saat. Eli halpa sijoitus jos haluat kokeilla onko kahvakuula sinun lajisi ja et haluat investoida siihen paljoa rahaa.

vinyylinen kahvakuula

"Kuvassa Gymstickin kahvakuula"

Hinnat: 23€, 32€, 50€

 

 

Valurautainen kahvakuula, neopreeni | vinyylipäällysteellä

Tämä on periaatteessa valurautainen kahvakuula nätimmällä kuorutuksella. Se soveltuu hyvin kaikentyyppisiin liikkeisiin. Nätti kuorutus voi toki kärsiä heittelystä. Mikäli ulkonäkö on sinulle tärkeämpää ja valurautaisen kuulan olet päättänyt hommata. Go for it!

valurautainen kahvakuula neopreeni päälysteellä

"Kuvassa Pro:n kahvakuula"

Hinnat: 44€, 50€

 

 

 

Muotoiltu kahvakuula neopreeni päällysteellä

Muuten samanlainen kahvakuula, kuin yllä. Joku on vain takonut siitä eri muotoisen. Tämä sen takia, että käsivartesi ei kipeytyisi kuulasta, kun kuulaa pidetään sylissä räkkiasennossa. Mikäli tämä on sinulle DealBreaker, niin tämä kuula on sinulle.

muotoiltu kahvakuula

"Kuvassa Pro:n kahvakuula"

Hinnat: 30€, 40€

Yhteenvetona... henkilökohtaisesti valitsisin neljänkympin teräksisen kahvakuulan. Tästä saa mielestäni parhaan hinta laatusuhteen. Kuulaa on mielyttävin käsitellä sen pyöreän ja hieman isomman muotonsa takia. Näin minä tekisin, jos kahvakuulakaupoilla heiluisin.